Carrefour Bio mieści się w samym centrum Warszawy, przy ul. Marszałkowskiej 87. Ma 153 mkw. powierzchni handlowej oraz 27 mkw. kącika kawowego i oferuje niemal 2,5 tys. produktów. W asortymencie sklepu znalazło się 250 rodzajów produktów świeżych, takich jak warzywa i owoce sprzedawane na wagę, mięso, ryby, a także 2200 produktów pakowanych (wina oraz inne alkohole). Na sklepowe półki trafiło także 250 produktów marki własnej Carrefour Bio.
Nowością, niedostępną w żadnym innym sklepie Carrefour w takiej skali, będzie możliwość zakupienia 50 produktów sypkich na wagę, wśród nich będą m.in. płatki, kasze, makarony, rośliny strączkowe, kawa i bakalie. Carrefour zaoferuje także 24 rodzaje herbat i przypraw - produkty te wyeksponowane zostały w szklanych słojach.
Ponadto w sklepie pojawiła się strefa produktów do makijażu. Szczególnie rozbudowana została kategoria ekodetergentów i kosmetyków naturalnych.
Sklepy Carrefour Bio były testowane w 2013 r. we Francji. Dziś na rodzimym dla Carrefoura rynku działa ponad 20 placówek pod tym szyldem. Carrefour Bio od kilku lat obecne jest także w Hiszpanii, a od lata tego roku również w Belgii. Aktualna strategia Carrefoura zakłada, że do 2012 r. funkcjonować będzie 120 sklepów Bio. Firma nie doprecyzowała jednak, czy chodzi jedynie o Francję, czy o wszystkie rynki, na jakich działa grupa.