Marka Tutti Frutti to kosmetyki pielęgnacji i mycia ciała o charakterystycznych owocowych zapachach. Od 12 lat jest obecna na polskim rynku. Jej producentem jest Laboratorium Kosmetyków Naturalnych Farmona.
Marka właśnie przeszła kolejną metamorfozę. Zmieniły się receptury produktów. W przypadku peelingów myjących ze składu zostały usunięte peelingujące drobinki polietylenu. Został on zastąpiony naturalnymi drobinkami – łupinami orzecha włoskiego, naturalnym pumeksem i skałą wulkaniczną. Ze składu olejków do mycia ciała zostały usunięte SLS i SLES-y – kontrowersyjne substancje myjące i pianotwórcze. – Wzbogaciliśmy za to nasze produkty do mycia naturalnymi olejkami owocowymi z pestek malin, moreli i winogron oraz kompleksem witamin A, E i F. Zapach dłużej utrzymuje się na skórze. Jeszcze bardziej ulepszyliśmy też masła do ciała, teraz szybciej się wchłaniają, nie pozostawiają tłustego filmu, a wspaniale odżywiają i regenerują skórę – dodaje Magdalena Cichoń-Stochła, brand manager marki.
W niektórych liniach zapachowych pojawiły się olejki i peelingi w niewielkich 100 ml opakowaniach. Największą innowacją są jednak nowe zamknięcia opakowań maseł do ciała i peelingów. Zakrętki zostały zastąpione wieczkami typu flip & rub, które można otworzyć i zamknąć jednym ruchem. W segmencie kosmetyków do pielęgnacji ciała to rozwiązanie do tej pory nie było stosowane.
O metamorfozie marki i nowościach, w tym bananowo-agrestowej linii pielęgnacyjnej mówiono podczas konferencji prasowej w warszawskim klubie Teatro Cubano. Z dziennikarzami spotkała się Maria Waliczek – twórczyni i prezes Laboratorium Kosmetyków Naturalnych Farmona. Gościem specjalnym była Tamara Gonzalez Perea – Macademian Girl, która opowiadała o najnowszych trendach w modzie i designie, o owocowych inspiracjach i swoim uwielbieniu dla naturalnych, owocowych kosmetyków. Spotkanie poprowadziła dziennikarka Katarzyna Burzyńska-Sychowicz.