Fermentację zastosowano przy produkcji DulseaFerm. Jest to poddany procesowi fermentacji ekstrakt z czerwonych alg Palmaria Palmata. Wykazuje silne działanie odżywcze, kolagenotwórcze i przeciwzmarszczkowe. Ekstrakt jest bogaty w witaminy, minerały i ma dużą zawartością protein. Wykazuje silne działanie odżywcze na skórę. Jego dawkowanie w kosmetykach zostało ustalone na 1-3 proc.
Innym surowcem, który powstał z użyciem procesu fermentacji jest Beauty Plus One-F. Jest to fermentowany ekstrakt z granatu. Zawiera dużo witaminy C, niacyny, polifenoli, takich jak elagitaniny i flawonoidy, potas, błonnik, kwasy organiczne oraz białka. Nawilża i ujędrnia skórę. Chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Stymuluje fibroblasty do syntezy kolagenu i elastyny, w efekcie czego następuje wygładzenie zmarszczek, wzrost gęstości i elastyczności skóry.
Działa też antyseptycznie. Zmniejsza pory. Przyspiesza gojenie drobnych ran i stanów zapalnych. Zmniejsza trądzik. Wyrównuje koloryt i ujednolica cerę. Odżywia i rewitalizuje skórę zmęczoną i przedwcześnie starzejącą się. Dawkowanie tego składnika w kosmetykach to: 1-3 proc.